Sådan vælger du den perfekte seng

Livet er for kort til dårlig søvn. Derfor er det super vigtigt, at du vælger den rette, når du skal købe ny seng. Herunder er listet to altafgørende overvejelser du bør gøre dig, når du skal vælge din nye drømmeseng. Evt. også se mere her flere gode råd inden du køber din næste seng.

Størrelsen

Når det kommer til din nattesøvn, har størrelsen stor betydning, og her skal der ikke gås på kompromis! De fleste senge er 200 cm i længden, hvilket passer til de fleste. Er du dog lidt højere end gennemsnittet, kan du dog med fordel vælge en seng der er 210 cm. Der er ikke noget værre, end ikke at kunne strække sig i sin seng, uden at fødderne hænger ud over sengen.

Bredden på din seng er dog mindst lige så vigtig. Man vil gerne kunne brede sig i sin seng, uden at føle sig klemt. Hvis du sover alene kan du vælge en 90×200, men en 120×200 giver dig alligevel lidt mere plads at folde dig ud på. Hvis I er to, vil en 160×200 eller 180×200 være ideelt. Man kan få både boxmadrasser og kontinentalsenge i disse størrelser, hvor der kun er én madras, så I undgår revnen i midten.

Er du et sted midt i mellem – altså af og til sover alene og af og til sover med en partner – kan du vælge en 140×200, en såkaldt trekvartseng.

Hårdheden

Hårdheden af din seng kan meget vel være det vigtigste, når du kigger på seng. Den spiller nemlig en stor rolle for kvaliteten af din nattesøvn. Hvilken hårdhed du bør vælge kommer bl.a. an på din vægt. En tommelfingerregel lyder:

  • Under 75 kg: Medium hårdhed og pocket-fjedre
  • 75-95 kg: Fast hårdhed og pocketfjedre
  • over 95 kg: Fast hårdhed og multipocket-fjedre

Der kan dog være forskel på producenterne definition af hård, medium og blød. Derfor bør du altid prøve sengen inden du køber den.

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart